Podignuta optužnica protiv bivšeg pomoćnika ministra u RS-u jer nije dolazio na posao, a primao je platu

Preporučujemo

Bivši v.d. pomoćnika ministra za naučnotehnološki razvoj u Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i infromaciono društvo u Vladi Republike Srpske Dušan Jovanović optužen je zbog nedolaska na posao.

U optužnici se navodi da je budžet institucija oštetio za više od 7.000 KM, a optužnicu je podiglo Republičko tužilaštvo koje ga tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

- -

Kako se navodi u optužnici, on je od 17. novembra 2022. godine do 31. januara 2023. godine postupao suprotno zakonu jer nije izvršavao poslove i zadatke radnog mjesta na koje je imenovan.

“On je postupio suprotno odredbama člana 78. stav 2. Zakona o Republičkoj upravi, jer nije rukovodio oblašću rada ministarstva za koju je formiran resor u koji je imenovan za pomoćnika ministra, iako je za navedeni period primio neto plate u ukupnom iznosu od 7.078,26 KM, koje iznose je prisvojio na štetu budžeta Republike Srpske. Optuženi je bio svjestan svog djela čije je izvršenje htio te je neizvršavanjem svoje službene dužnosti pribavio sebi korist”, stoji u optužnici, a što prenose mediji iz tog entiteta.

Najnovije

SIPA uhapsila jednu osobu po potjernici Interpola

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Sarajevu u saradnji sa Službom za poslove...