Podignuta optužnica protiv Kenana Krše zbog silovanja djevojčice

Preporučujemo

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Kenana Krše zbog otmice i silovanja djevojčice. Optužnica je podignuta i protiv Jasmina Zunđe kao Kršinog pomagača.

Podsjećamo da je Kršo osumnjičen za krivična djela oduzimanja djeteta i spolnog odnosa s djetetom na naročito ponižavajući način, dok je Zunđa osumnjičen za krivično djelo pomoć pri oduzimanju djeteta.

- -

Djevojčicina majka Emira Basić je prijavila nestanak 17. novembraprošle godine oko 22 sata.

Tvrdila je da je djevojčicu oteo muškarac koji je, kako nam je kazala, od ranije dobro poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.Kršu su 2016. godine uhapsili pripadnici

Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog dovođenja u vezu s terorističkim aktivnostima. Prema saznanjima Tužilaštva BiH i SIPA-e, boravio je kratko u Siriji. Pretresom imovine pronađeno je oružje koje mu je oduzeto.

Nakon ispitivanja pušten je na slobodu.Hapšen je i u januaru 2015. godine kada je napravio incident u džamiji na Staroj Breki, kada je verbalno napao imama Muhameda Velića.

- -

Tada se s još jednom osobom pojavio u majici s logom IDIL-a. Privukao je pažnju i kada se na Baščaršiji pojavio u majici s obilježima Islamske države, piše radiosarajevo.ba.

Najnovije

Broj zaposlenih u BiH u martu bio 853.002 osobe, a prosječna neto plaća 1.353 KM

U martu 2024. godine broj zaposlenih osoba u BiH iznosio je 853.002, a od toga 387.022 žena, navode iz...