Podignuta optužnica zbog krijumčarenja: Sarajlija taksijem za 200 eura prevozio migrante u Bihać

preporučujemo

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mahira Nuhića (1985.) koji se tereti da je iz Sarajeva do granice sa R Hrvatskom prevozio migrante koji su samovoljno napustili Centar za prihvat i smještaj tražilaca azila u Delijašu.

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Mahira Nuhića, rođenog 1985. godine u Sarajevu, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je 28.11.2017. godine, u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi, svojim taxi vozilom, u centru Sarajeva preuzeo 5 osoba afro-azijskog porijekla za koje je znao da se radi o migrantima koji su nezakonito ušli i boravili u BiH, a koji su samovoljno napustili Centar za prihvat i smještaj tražilaca azila u Delijašu kod Trnova, te ih za naknadu od 200 eura, koju je unaprijed naplatio, prevezao prema Bihaću.

Policijski službenici Granične policije BiH su u mjestu Ripač zaustavili vozilo i otkrili ilegalne migrante bez važećih putnih isprava koji su vraćeni u Centar za prihvat i smještaj tražilaca azila.

Optuženi se tereti da je na području BiH prevozio krijumčarene osobe te počinio krivično djelo krijumčarenja ljudi iz člana 189. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

Najnovije

Broj novozaraženih u BiH u protekla 24 sata prešao 1000, preminulo je 27 osoba

U Bosni i Hercegovini danas je prijavljeno novih 1.099 slučajeva zaraze koronavirusom od 3.913 obrađenih testova, a zabilježeno je...