Nevrijeme pogodilo Istru, problemi u prometu širom Hrvatske

Preporučujemo

Grmljavinsko nevrijeme jutros je zahvatilo područje Istre, izvijestio je DHMZ.

“Jutros oko 5:00 sati grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim kišnim oborinama zahvatilo je šire područje Istarske županije posebice područje Rovinja i Pule.

- -

ŽC 112 Pazin zaprimio je dvadesetak dojava građana o poplavljenim podrumskim prostorijama u Rovinju, polomljenim granama koje su pale na prometnice, izbijanju šahtova u Puli. O svim događajima obaviještene su nadležne službe koje su izlazile na teren i pristupile otklanjanju posljedica”, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Vjetar i kiša stvaraju probleme i u prometu diljem Hrvatske, izvještava HAK. “Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle.

Kolnici su mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici, Istri i Hrvatskom primorju. Zbog jake kiše i vode na kolniku na cijeloj dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h. Zbog poteškoća s odvodnjom oborinske vode u tunelima i mogućih bujica vozači se pozivaju na dodatni oprez. Mogući su odroni. Vozače pozivamo da prilagode vožnju trenutačnim uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosni razmak između vozila”, piše HAK.

Sve koji danas kreću na put upozoravaju da je povremeno vrlo gust promet na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora. “Pred naplatnom postajom Lučko, na ulasku na autocestu iz smjera Jankomira i Buzina kolona je oko 1,5 km”, izvijestio je oko 10.20 sati HAK.

- -

Nevrijeme koje je jutros pogodilo Istru kreće se prema jugu Hrvatske. U ovim trenucima je jaka grmljavina izražena na području Zadra, a  moguće su i nevere idućih sati.

Najnovije

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude. Najmanje 112 Palestinaca...