- Advertisement -

Podrška radu Vijeća mladih Općine Centar

Preporučujemo

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić ugostio je predstavnike Vijeća mladih Općine Centar i tom prilikom potpisao sa predsjednikom Željkom Vukša-Fejzićem protokol na osnovu kojeg je Vijeću mladih iz općinskog budžeta dodijeljeno 10 hiljada konvertibilnih maraka za njihove programske aktivnosti na implementaciji Strategije za mlade ove lokalne zajednice.

Predstavnici Vijeća mladih Željko Vukša-Fejzić, Mirza Krajina i Dženis Aganović su zahvalili načelniku Ajnadžiću za podršku Općine Centar koja im mnogo znači i kazali da će i ubuduće dostojno predstavljati ovu lokalnu zajednicu.

Također su upoznali načelnika Ajnadžića sa njihovim radom od osnivanja 2016. godine i projektima usmjerenim ka omladinskom aktivizmu. Pri tome su naglasili da su učestvovali u brojnim međunarodnim projektima, te da imaju dobru saradnju sa vijećima mladih u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Mađarskoj, kao i sa Evropskim forumom mladih. Bilo je riječi i o aktivnostima i realiziranim domaćim projektima kao što su a imaju uspostavljenu dobru saradnju sa Komisijom Općinskog vijeća Centar za pitanja mladih.

Načelnik Ajnadžić je kazao da Općina Centar podržava sve dobre ideje mladih, što će činiti i ubuduće. Pri tome je naglasio da bi bilo dobro da Vijeće mladih svojim aktivnostima prati međunarodnu saradnju koju ostvaruje Općina Centar.

Također je predložio da se uključe u projekt podrške koju Općina pruža mladima za pokretanje vlastitog biznisa i ostvaruju saradnju u pisanju projekata sa kojima bi se moglo aplicirati prema evropskim i drugim međunarodnim fondovima. Osim toga, načelnik je predložio da Vijeće mladih uspostavi saradnju sa općinskim centrima za zdravo starenje i učestvuje u zajedničkim projektima i druženjima sa generacijom treće životne dobi.

Potpisivanju protokola su u ime Općine prisustvovali Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport i Belma Bašović, pomoćnica načelnika za rad, zdravstvo, socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...