- Advertisement -

Policija završila uviđaj na mjestu ubistva Kenina Lukača, traje potraga za ubicama

Preporučujemo

Ubistvo koje se jučer oko 16:50 dogodilo u naselju Pofalići uznemirilo je građane Sarajeva. Riječ je o klasičnoj likvidaciji koja je povezana sa ubistvom Mehmeda Ramića. Iz policije je potvrđen identitet ubijenog mladića, a radi se Keninu Lukaču, rođenom 1994. godine.

-Završen je uviđaj na mjestu događaja kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela “Ubistvo” iz člana 166 KZ FBIH, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Žrtva ovog krivičnog djela je K. L. rođen 1994. godine iz Sarajeva. U cilju interesa istrage i rasvjetljavanja svih okolnosti vezanih za izvršenje krivičnog djela, te pronalaska lica koja se dovode u vezu sa istim, u ovom momentu ne možemo dati više informacija – saopćili su iz MUP Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Lukač je bio najbolji prijatelj nedavno ubijenog Mehmeda Ramića, koji je također nedavno likvidiran u sarajevskom naselju Pofalići.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Efendić: Članove Predsjedništva BiH ne biraju Hrvati, Bošnjaci ili Srbi, nego građani BiH

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se na svom Facebook profilu povodom rasprava o izbornom sistemu u BiH...