Policijska akcija na Modračkom jezeru, troje uhapšenih

preporučujemo

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a i inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK-a su po naredbi Općinskog suda u Živinicama, izvršili su jučer pretres na tri lokacije na obali jezera Modrac.

Kako piše u saopćenju MUP-a TK, pretresene su stambene prostorije, šupa, koje se nalaze na obali jezera Modrac, općina Živinice , a koje koriste E.D., rođen 1981. godine, A.G., rođen 1961. godine i M.N., rođen 1984. godine.

Svi oni nastanjeni su na području općine Živinica, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U ranim jutarnjim satima, po naredbi Tužilaštva Tuzlanskog kantona, uz asistenciju jedinice Specijalne policije i pripadnika Policijske uprave Živinice, izvršen je pretres objekata na jezeru a koji su u vlasništvu osumnjičenih za krivolov.

Tom prilikom pronađeno je i oduzeto preko 100 mreža različitih veličina, pet limenih čamaca sa motorima i ostala sredstva koja se koriste u krivolovu, prenio je portal Bistrobih.ba.

Najnovije

Mesić: Republika Srpska je nastala na genocidu

Posljednji predsjednik Predsjedništva nekadašnje Jugoslavije, prvi premijer Hrvatske, pa predsjednik Sabora i predsjednik Hrvatske i to u dva mandata,...