- Advertisement -

Policijski komesar Selimović treću godinu zaredom ostao neocijenjen za svoje djelovanje u Upravi policije MUP-a KS

Preporučujemo

Večeras je održana sjednica Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara Kantona Sarajevo, a treću godinu zaredom neocijenjen je ostao Nusret Selimović, saznaje Klix.ba.

Kako saznaje Klix.ba četiri člana Nezavisnog odbora dala su negativnu ocjenu na godišnji izvještaj o radu komesara Selimovića, a tri su bila zadovoljna njegovim učinkom.

U ponovljenom glasanju rezultat je bio isti što je bio znak da će Selimović ponovo biti neocijenjen za svoje djelovanje u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Članovi koji su dali negativnu ocjenu u obrazloženju su naveli da je Selimović na funkciji policijskog komesara nije proveo činovanje, nije popravio međuljudske odnose unutar policije, narušio odnose sa Tužilaštvom KS i nije donio pravilnik o unutrašnjoj sistematizaciji u skladu sa zakonom.

Da bi policijski komesar bio ocijenjen, pozitivno ili negativno, potrebno je pet glasova od ukupno sedam članova Nezavisnog odbora.

S obzirom da Zakon nije predvidio daljnje korake u ovakvoj situaciji, Selimović će samo nastaviti obnašati ovu funkciju komesara.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Kulaglić: Očekujemo od četiri do pet hiljada učesnika Marša mira 2022.

Ovogodišnje pripreme za Marš mira 2022 koji se održava u sklopu obilježavanja 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice teku...