Porsche kupio udio u Rimac Automobilima

Preporučujemo

Njemački Porsche kupio je manjinski udio od deset posto u kompaniji Mate Rimca, koja proizvodi električne automobile – Rimac automobili iz Hrvatske.

Porsche je zainteresiran za partnerstvo s Rimcem na razvoju budućih elektro-automobila, piše Cnet.

Iako Porsche razvija vlastiti električni automobil, Taycan, proizvođač se nada da će naučiti od Rimac automobila. Nije još jasno što će tačno uključiti partnerstvo, ali i Porsche i Rimac zainteresirani su za dijeljenje tehnologije, prenosi index.hr.

“Ulazak u saradnju s Porscheom je važan korak za naš strateški plan kako bismo postali značajan dobavljač velikim proizvođačima automobila te ćemo nastaviti raditi na uzbudljivim projektima za razne klijente iz cijele automobilske industrije”, prenose strani mediji izjavu Mate Rimca.

“Smatramo da su Rimčeve ideje i pristup iznimno obećavajući, pa se stoga nadamo saradnji sa firmom u obliku razvojnog partnerstva”, izjavio je Lutz Meschke, član uprave zadužen za financije i informatiku firme Porsche.

Prošle je godine Rimac prodao 19-postotni udio Camel grupi, najvećem azijskom proizvođaču baterija za 30 miliona eura, podsjeća RoadandTruck.com.

“Sada Porsche želi komadić magije Rimčevih električnih automobila”, zaključuje TechCrunch.

Najnovije

Građani Srbije izlaze na proteste petu sedmicu zaredom, ne odustaju od zahtjeva

U Beogradu će danas biti organizovani peti protesti "Srbija protiv nasilja", tačno mjesec dana od kada je 13-godišnji Kosta...