Postavljanje termo fasada na stambene zgrade u Centru

preporučujemo

U srijedu, 27. juna 2018. godine u 12 sati načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će ispred stambene zgrade u ulici Patriotske lige broj 38 potpisati ugovore sa predstavnicima upravitelja stambenih zgrada ”Sarajevostan” i OKI o sufinansitanju postavljanja termo fasada – utopljavanja stambenih zgrada kolektivnog stanovanja na adresama Patriotske lige 38 i Jezero 5.

Općinsko vijeće Centar je na 25. redovnoj sjednici, održanoj 31. maja 2018. godine, utvrdilo listu za sufinansiranje izrade termo fasada – utopljavanje stambenih zgrada za kolektivno stanovanje na području općine Centar. Na usvojenoj listi za ovu godinu su stambene zgrade u ulicama Patriotske lige 38 (upravitelj OKI) i Jezero 5 (upravitelj ”Sarajevostan”).

Postavljanje termo fasade na zgradi u ulici Patriotske lige 38 Općina će sufinansirati sa 120.400.95 KM, a na adresi Jezero 5 sa iznosom od 70.713,86 KM. Prema Odluci o sufinansiranju izrade termo fasada – utopljavanje stambenih zgrada za kolektivno stanovanje na području općine Centar, Općina može učestvovati do 50% potrebnih sredstava, dok ostatak troškova snose stanari.

Najnovije

Ministarstvo sigurnosti potrošilo oko 12.000 KM na poklone, ručkove u Blagaju, Bihaću…

U Ministarstvu sigurnosti BiH, za razliku od ostalih, niko nema pravo na biznis kartice za reprezentaciju pa ih niko...