Postavljanjem novog semafora nastavlja se modernizacija stadiona “Asim Ferhatović Hase”

Preporučujemo

Služba za javne nabavke, zajedničke poslove i informatiku Općine Centar priprema tehničke specifikacije novog rezultatskog semafora koji treba biti nabavljen i postavljen na stadionu Asim Ferhatović Hase na Koševu, nakon čega slijedi objavljivanje javnog poziva.

Ovo predstavlja nastavak projekta modernizacije stadiona na Koševu kojeg zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo kulture i sporta KS koji su obezbijedili po 500.000 KM za pomenutu namjenu.

- -

U okviru ovog projekta završeno je uspostavljanje centralne sobe za upravljanje sistemom sigurnosti, kao i pojačanje reflektorske rasvjete. Nova rasvjeta jačine 1776 luksa omogućuje odigravanje međunarodnih utakmica i u noćnim terminima, a centralna, kontrolna soba sa video nadzorom cijelog stadiona sa 27 kamera omogućuje pokrivenost sa sigurnosnog aspekta.

Za pojačanje rasvjete na reflektorima na stadionu je izdvojeno 292.000 KM, dok je u ovoj fazi za opremanje kontrolne sobe i uvođenje video nadzora na stadionu utrošeno 163.250 maraka. Pored toga, završena je dogradnja klupe za stručne timove i rezervne igrače, te prostor za zagrijavanje igrača.

Modernizacija stadiona na Koševu je uslov koji su postavile svjetska i evropska krovna fudbalska organizacija FIFA i UEFA kao preduslov za odigravanje međunarodnih utakmica na ovom stadionu.

Od uslova je još navedeno uređenje VIP lože na stadionu postavljanjem 300 novih stolica, te prostorija za novinare. Također je planirana ugradnja grijanja i zamjena trave na terenu.

- -

Paralelno sa projektom modernizacije stadiona na Koševu Općina Centar je također okončala pretkvalifikacijski međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za modernizaciju stadiona na Koševu. U datom roku prijave na javni poziv su dostavile dvije strane kompanije i to: Imar Urban Consultants iz Rijada, Saudijska Arabija, te Care Park PTY LTD iz Melburna, Australija.

Najnovije

Veliki požar na brdu Žuč iznad Sarajeva: Zbog nepristupačnog terena vatrogasci pješke idu na požarište

Večeras je na brdu Žuč iznad Sarajeva došlo do velikog požara koji još uvijek nije ugašen, potvrđeno je za...