- Advertisement -

Potpredsjednik Rukometnog saveza BiH poručio: Sarajevo mi se zgadilo, ne idem na utakmice dok su tamo “ratne muslimanske zastave”

Preporučujemo

Potpredsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Marinko Umičević u intervjuu za banjalučku ATV poručio je da mu se zgadilo Sarajevo i  “ratne muslimanske zastave” te da ne ide i neće ići na utakmice naše reprezentacije u glavnom gradu. Također je poručio da ne može shvatiti kako rukometni reprezentativci mogu igrati za reprezentaciju BiH.

– Meni se Sarajevo zgadilo i tamo se osjećam ugroženim, pošto smo doživjeli neprijatne scene. Nisam tamo bio i ne idem na utakmice reprezentacije dok god su na tribinama ratne muslimanske zastave i dok su god zastave Armije Republike Bosne i Hercegovine. Čudim se da naši igraju i ne mogu shvatiti da neko igra za reprezentaciju BiH, a da tamo stoje hiljade ratnih zastava, da viču ‘ubij Srbina, zakolji Srbina’…rekao je u Umičević za ATV.

Ovo nije prvi put da Umičević daje sramotne i skandalozne izjave i to kao potpredsjednik Rukometnog saveza BiH. Podsjećamo, ranije je pozivao djecu iz manjeg bh. entiteta da igraju za Srbiju, čime je jasno poručio da je to njegova reprezentacija iako je visoki funkcioner u RS BiH.

Umičević koji je inače odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banja Luka i predsjednik Rukometnog saveza RS prema mišljenju navijača i javnosti glavni je krivac za katastrofalno stanje u bh. rukometu, a ovakvim zapaljivim i ničim izazvanim izjavama dodatno produbljuje jaz između entiteskih saveza.

Pročitajte:  Ovčina reagovao na izjave Umičevića: Ovome što se dešava u rukometnom savezu se mora stati u kraj!
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Efendić: Članove Predsjedništva BiH ne biraju Hrvati, Bošnjaci ili Srbi, nego građani BiH

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se na svom Facebook profilu povodom rasprava o izbornom sistemu u BiH...