Potraga za Fuadom Hadžihasanagićem ulazi u četvrti dan

Preporučujemo

Ekipe Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo konstantno su na terenu, u potrazi za Fuadom Hadžihasanagićem.

Potraga ulazi u četvrti dan intenzivnog pretraživanja terena.

- -

Nakon što su pregledali nadzorne kamere sa svih objekata koji se nalaze na putanji za koju postoje indicije da se kretao, odlučili su ponovo pregledati dio terena koji je već jednom pretražen.

Na teren su izašli timovi spasioca, tim sa dva psa tragača i tim koji je pregledao teren dronovima sa termalnim kamerama. Zahvaljujući dronovima, markirali su sumnjiva područja i započeli detaljno pretraživanje terena. Teren je podijeljen po segmentima, na osnovu pristupačnosti, obzirom da je većina lokacija obrasla i teže dostupna.

Pretražen je širi lokalitet Vratnika, a potragu otežava manjak informacija, kao i loša pokrivenost nadzornim kamerama na većem dijelu terena koji pretražuju. Timovi spasioca su radili u rotacijama po tri sata na terenu, ali nažalost bez većeg uspjeha.

Intenzivno rade na prikupljanju bilo kakvih informacija koje bi mogle dovesti do novih tragova o kretanju gospodina Hadžihasanagića.

- -

Apeluju na sugrađane da pregledaju garaže i objekte u svojoj blizini, koji su napušteni ili lako dostupni za ući. Također, mole da se javite sa bilo kakvim informacijama za koje smatrate da mogu biti od koristi.

Dežurni broj telefona GSS KS; 061 101 022

Opis nestalog:

Fuad Hadžihasanagić
75 godina
Zadnji put viđen u Starom Gradu, naselje Vratnik
Fuad je dementna osoba
Opis:
Visina: oko 170 cm
Težina: oko 70 kg
Na sebi je imao kariranu košulju, tamnu trenerku i klompe
Dioptrijske naočale kao na fotografiji

Najnovije

Islamska zajednica u BiH osudila izjavu Nešića i sramnu kampanju protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje sramnu kampanju koju vode političke, akademske, medijske, a, nažalost, i neke vjerske...