Potresna ispovijest roditelja poginulih sestara Marije i Milice: Nikada se nisu razdvajale, zajedno su otišle i u smrt

preporučujemo

Marija Petrović (24) iz Niša preminula je jučer u Kliničkom centru u Nišu samo dan nakon što je u istoj bolnici izdahnula i njena rođena sestra Milica (27), piše Blic.

Marija je treća žrtva strašne saobraćajne nesreće u kojoj su stradali i njena rođena sestra Milica Petrović (27) i biciklista Svetislav Tonić (82). Do nezapamćene tragedije je došlo kada je Stojan Nikolov (30) iz Huma pijan automobilom Opel astra uletio na autobusko stajalište i pokosio dvije sestre koje su čekale autobus, kao i biciklistu koji je bio na kolovozu. Tonić je podlegao povredama na licu mjesta, a Milica iste noći u 21.45 sati u Urgentnom centru u Nišu. Marija je operisana zbog višestrukih teških povreda, ali je jučer ujutro i njeno srce prestalo da kuca…

Stojan Nikolov

U dom Petrovića u niškom naselju Ledena Stena jučer su pristizali rođaci, prijatelji i kolege nastradalih djevojaka da zapale svijeće i izjave saučešće.

– Moje srce nije moglo da izdrži, nije mogla ona da pusti Milicu da ide bez nje. Milice, sine, što je ne vrati nego i nju pozva da ti pravi društvo. Sve ste zajedno radile, gdje god ste išle, bile ste zajedno. Duše moje, slatke ljepotice moje, moje sreće mile. Ko mi ih uze, ko mi ih odvede, ko mi odvede moje ljepotice? – tiho je jecala majka stradalih djevojaka Zora Petrović, potpuno slomljena bolom.

Otac Slobodan pokazuje indekse i diplome kćerki koje su bile izuzetni studenti i djeca za primjer.

Milica je završila master studije psihologije s ocjenom 9,67, a Marija je trebalo uskoro da završi studije hemije, također sa najvišim ocenama. Prije desetak dana Mariji je uručena povelja Srpskog hemijskog društva u Beogradu.

Dvije sestre koje se nisu razdvajale, koje su tuđom voljom i u smrt otišle zajedno, bile su uspješne studentkinje, imale su velike planove za život.

Ali je onda došao taj kobni 1. april, kada je na njih kolima naletio Nikolov dok su u povratku sa ručka kod tetke u naselju Pantelej čekale autobus.

– Milica je bila svjesna na prijemu. Ali su povrede bile mnogo teške, sve je bilo polomljeno. Preminula je oko 21.45 sati. Marija je operisana, bubreg je odstranjen, dio debelog crijeva, karlična kost polomljena, imala je krvarenja… Marija je otvorila oči nakratko u toku noći, ali su povrede bile previše teške – priča otac Slobodan.

Milica je po prijemu u bolnicu uspjela samo da izusti svoje ime. Za život njene sestre ljekari su se borili, ali su, nažalost, izgubili bitku.

(Index.ba)

Najnovije

Evropa na ivici rata: Amerikanci tvrde da Rusi svakog trenutka mogu napasti Ukrajinu

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila je večeras da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na...