Požega: Kamionom uletio u kuću, život vlasnice spasila jedna sretna okolnost

Preporučujemo

Kamion slavonskobrodskih registracija sletio je u petak ujutro s ceste i udario kuću u Dervišagi kraj Požege te je gotovo srušio, javlja Požega.eu.

Do nesvakidašnje nesreće koja se dogodila oko šest sati vjerojatno je došlo zbog neprilagođene brzine. Vozač kamiona putovao je od Pleternice prema Požegi kada je najvjerovatnije izgubio kontrolu nad vozilom koje je “zaplesalo” i sjetjelo s ceste te udarilo u kuću koja se gotovo potpuno srušila. Nakon toga kamion je porušio i ogradu susjedne kuće i zaustavio se u dvorištu.

- -

Srećom, vlasnica gotovo srušene kuće noć je prespavala u kuhinji, a ne u spavaćoj sobi koja je u nesreći gotovo potpuno srušena.

“Čula sam toliki udarac i pomislila sam da je potres. Kad sam izišla van imala sam što i vidjeti. Kamion mi je srušio gotovo cijelu kuću. Uletio je u sobu gdje inače spavam. Na svu sreću gledajući televizor zaspala sam u kuhinji i eto ostala živa”, rekla je vlasnica kuće.

Vozač kamiona prošao je bez povreda.

Na teren su odmah izašli vatrogasci, Hitna pomoć i policija, prenosi radiosarajevo.

Najnovije

Vladimir Orlić zvanično izabran za direktora BIA

Vlada Srbije je danas donijela rješenja o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbjednosno-informativne agencije Srbije. Saglasnost za njegovo imenovanje dao...