- Advertisement -

Poziv mladima da se prijave u jednu od 18 škola i kurseva Centra kulture i mladih

Preporučujemo

Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ kao jedna od institucija koja na kvalitetan način želi upotpuniti vrijeme mladih na koristan način kroz igru i zabavno učenje i ove je godine ponovo objavila javni poziv za upis u jednu od 18 škola i kurseva koji se održavaju u prostorijama ovog Centra.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem web stranice: www.centarkulture.ba, gdje mogu popuniti online prijavu ili putem mail adrese: [email protected] Prijavu je moguće obaviti i putem broja telefona: +387 33 232 594 ili ličnim dolaskom u prostorije Centra u Jelićevoj ulici na broju 1.

Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar, koja je i osnivač ove javne ustanove, mladi se, između ostalog, mogu prijaviti da pohađaju besplatne škole i kurseve: horskog pjevanja, modernog plesa, računarske grafike, lutkarstva, stripa, kaligrafije, iluminacije i ebru slikarstva, osnove upravljanja web sadržajem (WordPress), te mogu pohađati multimedijalni projekat-radionica scenskih umjetnosti.

Za upis u školu horskog pjevanja, koju vodi tenor i član hora opere Narodnog pozorišta Sarajevo Ileš Bečei, muzičko predznanje nije neophodno i ovu školu mogu upisati svi uzrasta od sedam do 30 godina. Školu modernog plesa vodi Zulejha Kečo, stalna članica Baleta Narodnog pozorišta u Sarajevu kao i međunarodne plesne platforme „Balkan Dance Project“. Škola je namijenjena uzrastu od devet do 30 godina.

Kurs računarske grafike i osnove upravljanja web sadržajem vodi Adis Mlinarić, asistent na nekoliko predmeta na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu na Odsjeku za kompjuterske i informacione tehnologije. Kurs je prvenstveno namijenjen učenicima srednjih škola i studentima sa prebivalištem na području općine Centar koji moraju posjedovati osnovno znanje rada na računaru. Školu lutkarstva vodi Sabit Agić po zanimanju profesor razredne nastave sa veoma velikim iskustvom u lutkarstvu. Ova škola okuplja mlade starije osnovno školskog uzrasta koji ne moraju imati predznanje iz lutkarstva. Škola stripa je namijenjena za srednjoškolce i vodi je strip autor, vizuelni umjetnik i nastavnik likovne kulture Majo Pavlović.

Školu kaligrafije, iluminacije i ebru slikarstva vodi magistrica Meliha Trako, članica Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine i ovdje su ciljna grupa polaznika učenici starijih razreda osnovne škole, srednjoškolci i studenti. Glumac Damir Kustura i član ansambla Pozorišta mladih u Sarajevu vodi radionicu scenskih umjetnosti u koji se mogu prijaviti svi srednjoškolci.

Također pored navedenog prijave za upis do septembra je moguće obaviti u sljedeće škole: baleta, gitare, glume, crtanja i slikanja, klavira i solo pjevanja, te na kurseve: aerobika, pilatesa, računarskih osnova i engleskog jezika za djecu i odrasle.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

U Londonu večera u čast kulture i kulinarske baštine BiH

U Londonu je u utorak upriličena večera u čast kulture i kulinarske baštine Bosne i Hercegovine, a radi se...