Predat službeni zahtjev: Da li će Šešelj biti izbačen iz srbijanskog parlamenta?

Preporučujemo

Republički zastupnik i predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak predao je na pisarnici Skupštine Srbije presudu Žalbenog vijeća Mehanizma za međunarodne kaznene sudove u Haagu koje je osudilo lidera radikala Vojislava Šešelja na deset godina zatvora i naveo da su time ispunjeni uvjeti da skupština konstatira prestanak Šešeljevog zastupničkog mandata, objavila je u subotu agencija Beta.

“Budući da je predsjednik Odbora za administrativno-proračunska i mandatno-imunitetska pitanja Aleksandar Martinović izjavio da ne može oduzimati zastupnički mandat Vojislavu Šešelju na temelju pisanja medija o presudi u Haagu, kao i da nema namjeru da je sam traži, presudu sam tražio i dobio od naših kolega u Europskom parlamentu, zaduženih za Srbiju. U vezi s tim, očekujem da Odbor predloži parlamentu da se Vojislavu Šešelju konstatira prestanak mandata”, naveo je Čanak

- -

Čanak je, kako prenosi Beta, objasnio da je tako dopunio zahtjev od 13. aprila koji je uputio navedenom skupštinskom odboru, za sazivanje hitne sjednice na kojoj bi Skupštini Srbije bilo predloženo da konstatira prestanak mandata Šešelju.

Šešelj je osuđen za ratni zločin, odnosno progon i poticanje na progon Hrvata u Hrtkovcima 1992. godine.

Čanak je naveo da je identičan tekst presude koji je on danas predao na skupštinskoj pisarnici objavlјen i na web stranici Mehanizma za međunarodne kaznene sudove Ujedinjenih naroda, prenosi index.hr.

Najnovije

Ne mogu se dogovoriti: Nikšić tvrdi da BiH nije na NATO putu, a Bećirović i Helez da smo na korak do članstva

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić danas se oglasio na svom Facebook profilu povodom NATO puta BiH, te istaknuo da...