Predsjedavajući arbitar Arbitražnog suda za Brčko Clint Williamson u posjeti BiH

preporučujemo

U svojstvu predsjedavajućeg arbitra Arbitražnog suda za Brčko, ambasador Clint Williamson posjetit će ove sedmice Brčko, u okviru jedne od svojih redovnih posjeta, kako bi se sastao sa visokim zvaničnicima Distrikta i procijenio trenutno stanje u Brčko Distriktu BiH.

– Strateška lokacija Brčkog, autonomija u procesu donošenja odluka i velik budžet pružaju priliku izabranim zvaničnicima Distrikta da od Brčko Distrikta naprave primjer dobrog upravljanja i prosperiteta za cijelu BiH. Tokom svoje posjete, radujem se da čujem od zvaničnika Distrikta da su posvećeni postizanju tih ciljeva, kako je predviđeno Konačnom odlukom – izjavio je ambasador Williamson.

On će se danas u Brčkom sastati sa gradonačelnikom Sinišom Milićem i zamjenikom gradonačelnika Antom Domićem, kao i predsjedavajućim Skupštine Brčko Distrikta BiH Esedom Kadrićem i zamjenikom predsjedavajućeg Ivom Filipovićem.

Ambasador Williamson posjetit će i Sarajevo, gdje će imati sastanke u Predsjedništvu BiH, kao i sa drugim partnerima.

Ambasador Williamson ponovio je da će, prema uvjetima definiranim Konačnom odlukom, obuhvaćenom Aneksom 2 Općeg okvirnog sporazuma za mir, Tribunal i dalje imati nadležnost u Brčkom sve dok supervizor, uz odobrenje visokog predstavnika, ne obavijesti Tribunal da su ispunjeni uvjeti za njegovo zatvaranje, saopćeno je iz OHR-a.

Najnovije

Temperature u BiH rekordno visoke, a nadležni ne brinu o radnicima na otvorenom

Temperature zraka ponovo rastu. Novi toplotni val zahvatio je BiH. Jučer u Sarajevu nadmašen temperaturni apsolutni maksimum za juli...