Predstavnički dom Parlamenta BiH o akcizama

preporučujemo

Izmjene i dopune Zakona o akcizama ponovo pred poslanicima u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, i to po hitnom postupku.

Nastavak 62. i 63. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazan je danas za 10 sati.

Na dnevnom redu će se naći i informacija o provođenju Plana hitnih mjera i realiziranju aktivnosti vezanih za migrantsku krizu, predlagači tačke: Borjana Krišto, , Nikola Lovrinović i Predrag Kožul. kao i  zahtjev poslanika: Aleksandre Pandurević, Mladena Bosića, Nenada Lalića i Momčila Novakovića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini po hitnom postupku.

Raspravljaće se i o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zastavi BiH, predlagač: poslanik Saša Magazinović, prenosi N1.

Na dnevnom redu je i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o prijedlogu poslanika Senada Šepića za uvrštavanje nove tačke u dnevni red 62. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja glasi: Informacija Vijeća ministara BiH o konkretno preduzetim aktivnostima vezanim za zaštitu imovine BiH na teritoriji R. Hrvatske, a u procesu usvajanja Zakona o upravljanju državnom imovinom u R. Hrvatskoj.

Najnovije

Glava na ‘panju’ ne brani BiH, Bošnjaci trebaju lidere koji neće narodu samo bildati mišiće

BiH je suočena sa puzajućom okupacijom. U tome trenutno prednjači velikosrpski nacionalizam otjelotvoren u predsjedniku susjedne Srbije Aleksandru Vučiću...