- Advertisement -

Pres konferencija se pretvorila u predizborni skup: Svi smo mi Mirsad Kukić

Preporučujemo

Kompletan Opštinski odbor Stranke demokratske akcije u Banovićima napustio je SDA, a sutra će, prema njihovim riječima, biti formirana nova politička stranka Pokret demokratske akcije, javila je N1.

“Svi smo mi Mirsad Kukić”, “Mi smo Kukini”, “Mirsad Kukić”, skandiralo je blizu 300, sada već bivših članova SDA, na konferenciji za novinare koja se pretvorila u predizborni skup.

Donedavni predsjednik Kantonalnog odbora SDA TK Mirsad Kukić nije prisustvovao skupu. Kukić novoj stranci neće pristupiti odmah s obzirom da je još uvijek potpredsjednik SDA, a u narednom periodu se očekuje njegovo razrješenje.

Prisutni su poručili da će Pokret demokratske akcije njegovati principe bivših predsjednika SDA Alije Izetbegovića i Sulejmana Tihića.

Kako je i planirano, danas je izvršena primopredaja prostorija SDA u Banovićima novom povjereniku SDA Begi Gutiću, koji je imenovan novim povjerenikom SDA Banovići.

(Index.ba)

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Demonstranti u Šri Lanki traže ostavku predsjednika, policija ih otjerala

Policija u Šri Lanki upotrijebila je suzavac i vodene topove da rastjera demonstrante koji su pokušali da se približe...