Presolili ste hranu? Evo kako možete da je spasite

Preporučujemo

Povrće kuhano na pari u preslanoj vodi ili marinirano meso možete jednostavno isprati, ali za druga jela potrebne su nešto drugačije tehnike.

Presoljenoj supi ili gulašu se može vratiti ukus tako što ćete dodati malo vode ili kokosovog mlijeka, piše b92.

- -

U slučaju da je jelo previše tečno dodajte krompir isječen na manje komade i pirinač ili malo brašna. Takođe, malo soka od limuna će neutralisati preveliku slanoću. Kada je riječ o preslanoj slanini, pršuti ili šunki, pokrijte ih mokrom krpom koja bi trebalo da upije barem dio soli. Rješenje za preslane šnicle je sos blagog ukusa.

Najnovije

Vjetar i dalje raspiruje požar na deponiji kod Sarajeva, situacija je daleko od dobre

Gusti dim sa deponije Krupačka stijena, nedaleko od Vojkovića, jutros je uznemirio stanovnike Sarajeva. Veliki požar izbio je u...