Prihvaćen prijedlog SDA o smjeni Harisa Gušića, privremenog upravitelja GRAS-a

Preporučujemo

Na Skupštini KS-a prihvaćen je prijedlog Kluba SDA o smjeni privremenog upravitelja GRAS-a Harisa Gušića, tako da će sada Vlada KS-a biti u obavezi da smjeni Gušića sa te funkcije.

Tako je odlučeno na današnjoj sjednici Skupštine KS-a na kojoj je i raspravljano o situaciji u ovom kantonalnom javnom preduzeću sa 18 za, 2 protiv i 4 suzdržana.

- -

Šef Kluba SDA Mirza Čelik inicirao je smjenu Gušića, te je pročitao prijedlog zaključaka prema kojima se nalaže Vladi KS-a da imenuje privremene upravljačke strukture ovog javnog preduzeća. Predložio je a bude jedna mjesečna karta za sve građane, a da mogu koristiti istovremeno usluge GRAS-a i Centrotransa.

Edin Forto iz Naše stranke kazao da je to nemoguće očekivati bez izmjene zakona.

“Ko su ti ljudi koji će do izbora uraditi posao kojeg očekujete”, upitao je Forto.

Zastupnik Mirsad Pindžo je istakao kako će smjenjivanjem privremenog upravitelja napraviti problem u ovom preduzeću, jer nakon smjene neće biti nijedna ovlaštena osoba u GRAS-u ni da potpiše izlaz radniku.

- -

Čelik je odgovorio da će, ukoliko se smjeni Gušić, ostati na funkciji privremenog upravitelja do imenovanja novog.

“Zahtjev je krenuo od mene. Mi nismo nezadovoljni smanjenjem gubitka, ali nismo zadovoljni uspostavom linija. Svako preduzeće sa gradskim prevozom posluje s gubicima, ali nama je najvažnije da građani imaju redovan prijevoz”, rekao je ranije Čelik koji je dodao kako su općinska vijeća počela da se žale na neredovan prijevoz, naročito minibuske linije.

Da je predložena njegova smjena, Gušić je saznao iz medija, potvrdio je za Radiosarajevo.ba.

“Ne mogu vam o tome govoriti jer ne znam šta će se dogoditi. Čuo sam iz medija za svoju smjenu”, rekao je Gušić.

Na naš upit da li su uspostavljene redovnije linije na području Kantona Sarajevo, Gušić je rekao kako se čeka odgovor Konkurencijskog vijeća.

U međuvremenu, nezadovoljni građani neprestano se žale na neredovan prijevoz, kašnjenje i kvarove na tramvajima itd.

Zbog neodržavanja minibuskih linija građani Općine Stari Grad su potpisivali peticiju, zbog čega su iz ove Općine uputili zahtjev resornom ministarstvu da linije preuzme Centrotrans.

Podsjećamo, Gušić je izabran na mjesto prinudnog upravnika odlukom Vlade KS-a u junu prošle godine kako bi se riješili brojni problemi u ovom poduzeću.

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...