- Advertisement -

PRIJEM U PREDSJEDNIŠTVU BIH Izetbegović: Čovićev govor bio je u velikoj mjeri iz ugla HDZ-a

Preporučujemo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović prokomentarisao je govor Predsjedavajućeg Predsjedništva Dragana Čovića povodom Dana nezavisnosti BiH, javlja NAP.

– Govor Dragana Čovića u velikoj mjeri je iz ugla HDZ-a, iz njihovog zahtjeva za izmjenama Izbornog zakona. Mislim da je ta dimenzija večeras bila nepotrebna, predimenzionirana, a ostalo je bilo korektno – kazao je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Na pitanje novinara kako komentariše izjavu Dragana Čovića da je o zajedničkoj budućnosti potreban plebiscit, Izetbegović je odgovorio „vjerujte, da je nije nisam ni registrovao“.

– To je jedna neobična rečenica, koju nisam primijetio uopšte – kazao je Izetbegović.

Izetbegović je prokomentarisao i izmjene Izbornog zakona kazavši da je pitanje izbora u Dom naroda Ustavno pitanje, dok je izbor članova Predsjedništva političko a ne zakonsko pitanje na kojem insistira HDZ.

– To pitanje je vezano za presudu Evropskog suda za ljudska prava koji omogućava svakom građaninu ove zemlje da bira i da bude biran – istakao je Izetbegović.

(index.ba)

Pročitajte:  Čović se ponovo obrušio na CIK, kandidat za Predsjedništvo BiH tek krajem juna
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Demonstranti u Šri Lanki traže ostavku predsjednika, policija ih otjerala

Policija u Šri Lanki upotrijebila je suzavac i vodene topove da rastjera demonstrante koji su pokušali da se približe...