Pripadnici MUP-a Srbije koji su bili na tajnom zadatku u Potočarima oslobođeni optužbi

Preporučujemo

Viši sud u Beogradu oslobodio je dvojicu bivših srbijanskih policajaca od optužbi za odavanje službene tajne, a u vezi s njihovim aktivnostima tokom posjete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima 2015. godine.

Sudija Zoran Đorđević kazao je da je utvrđeno kako oni nisu krivi za krivično djelo odavanja službene tajne jer tužilaštvo nije dokazalo da je od toga štetne posljedice imao MUP Srbije.

- -

Presuda Mladenu Trboviću i Milanu Dumanoviću javno je objavljena, u skladu sa zakonom, iako je ovaj postupak od početka bio zatvoren za javnost, zbog zaštite “nacionalne sigurnosti i opravdanog interesa u demokratskom društvu”, odnosno radi čuvanja tajnosti podataka koji predstavljaju službenu tajnu.

Javno je objavljena samo dio presude bez obrazloženja, također zbog zaštite tajnosti podataka.

Dumanović i Trbović su optuženi za krivično djelo odavanje službene tajne, odnosno, zato što su u izjavama medijima odali tajne podatke u vezi sa svojim radom u Potočarima, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...