Pripreme za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici

Preporučujemo

U Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici danas je održan drugi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a Srebrenica“ iz jula 1995. godine.

Na sastanku su predsjednici pododbora prezentovali izvještaje o aktivnostima između dva sastanka. Konstatovano je da su pododbori formirani, te da kreću sa potrebnim aktivnostima kako bi sve bilo spremno za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima.

Trenutno najviše aktivnosti provodi pododbor za “Marš mira 2018“. Na lokaciji Buljim vrši se deminiranje koje je počelo 19. aprila s cljem da se u funkciju stavi trasa kojom su Srebrenčani prolazili putem smrti u julu 1995. godine.

U proteklom periodu su takođe vršena deminiranja na određenim lokacijama.

U drugoj polovini juna članovi Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice genocida će obići trasu “Marša mira“, piše N1.

Članovi Organizacionog odbora su donijeli odluku da “Marš mira Srebrenica – Vukovar“ uđe u zvanični program obilježavanja 23. godišnjice genocida. Pored toga, Organizacioni odbor će pokrenuti inicijativu da se u Kravici na mjestu strijeljanja Bošnjaka u julu 1995. godine postavi spomen ploča, saopšteno je iz Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida “SZ UN-a“ Srebrenica iz jula 1995. godine.

Najnovije

NiP izbacio iz članstva Nijaza Musića kojeg su prošle godine dočekali kao heroja i borca protiv korupcije

Danas je iz Naroda i pravde isključen Nijaz Musić, zastupnik u Skupštini BPK Goražde, potvrdio je na svom Facebook...