Pripreme za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici

Preporučujemo

U Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici danas je održan drugi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a Srebrenica“ iz jula 1995. godine.

Na sastanku su predsjednici pododbora prezentovali izvještaje o aktivnostima između dva sastanka. Konstatovano je da su pododbori formirani, te da kreću sa potrebnim aktivnostima kako bi sve bilo spremno za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima.

- -

Trenutno najviše aktivnosti provodi pododbor za “Marš mira 2018“. Na lokaciji Buljim vrši se deminiranje koje je počelo 19. aprila s cljem da se u funkciju stavi trasa kojom su Srebrenčani prolazili putem smrti u julu 1995. godine.

U proteklom periodu su takođe vršena deminiranja na određenim lokacijama.

U drugoj polovini juna članovi Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice genocida će obići trasu “Marša mira“, piše N1.

Članovi Organizacionog odbora su donijeli odluku da “Marš mira Srebrenica – Vukovar“ uđe u zvanični program obilježavanja 23. godišnjice genocida. Pored toga, Organizacioni odbor će pokrenuti inicijativu da se u Kravici na mjestu strijeljanja Bošnjaka u julu 1995. godine postavi spomen ploča, saopšteno je iz Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida “SZ UN-a“ Srebrenica iz jula 1995. godine.

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...