- Advertisement -

Prof. dr. Skelić: Vjerujem da će vakcinisanima nevakcinisani biti krivi što se ovi moraju stalno vakcinisati!

Preporučujemo

Dženan Skelić, psiholog i profesor na Univerzitetu u Zenici, često putem društvenih mreža komentariše temu koronavirusa i vakcinacije, iznoseći svoje stavove i nedoumice, tvrdeći da, kako je napisao u jednom statusu, “nema ništa protiv vakcina već protiv gluposti i diskriminacije!”.

Reagovao je i na izjavu doktora Ednana Drljevića u kojoj “poziva vakcinisane da izbjegavaju kontakt sa nevakcinisanima kako se ne bi izlagali riziku”.

– Pa što su se onda vakcinisali kad moraju od svijeta bježati? Jesi li svjestan svoje nesvjesti il su to pak neki dublji motivi u pitanju? – piše Skelić na Facebooku.

Posljednji njegov status tiče se vakcinacije protiv koronavirusa, čije varijante delta i omikron sve više uzimaju maha.

– Vakcina vam sad važi samo 3 mjeseca, što znači da trebate primiti 4 vakcine godišnje! Zanimljivo će biti kakve reakcije slijede! Vjerujem da će vakcinisanima nevakcinisani biti krivi što se ovi moraju stalno vakcinisati! Vjerujem kako će eksperti dati milion argumenata da je to jedini način i dati vjetar u leđa zakonu koji tjera sve na vakcinaciju i protiv njihove volje! – napisao je profesor.

Dodaje kako ne misli da je to teorija zavjere nego “jednostavan profit i računica”.

– Kad bogati postanu bogatiji a siromašni siromašniji, tada će životi siromašnih biti jeftiniji nego ikada u ljudskoj povijesti! Sretno nam svima u ovom bezumlju! – zaključuje profesor.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Nedžad Husić u finale Evropskog prvenstva

Najbolji taekwondoista Bosne i Hercegovine Nedžad Husić plasirao se u finale Evropskog taekwondo prvenstva u Manchesteru. Husić je u kategoriji...