Prosinečki: Bit će novih imena za utakmicu sa Crnom Gorom

Preporučujemo

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine 28. maja čeka prijateljski meč sa Crnom Gorom u Zenici, a potom već 1. juna gostovanje Južnoj Koreji u Jeonjuu.

Selektor Robert Prosinečki rekao je kako sprema spisak na kojem će biti nekoliko novih imena.

- -

“Imam već neku viziju. To su manje-više igrači koji su bili na ovoj turneji s Bugarskom i Senegalom. Bit će još nekoliko novih imena, ali o tome ćemo naknadno. Vidjet ćemo. Ima još utakmica, moguće je i da bude nekih povreda, ali nadam se da će sve biti u redu i da će svi biti na raspolaganju za te utakmice protiv Crne Gore i Južne Koreje”, ističe Prosinečki na početku razgovora za BIH.ba.

O imenima konkretno nije želio govoriti, ali je nagovijestio kako bi priliku mogli dobiti neki igrači iz U21 BiH.

“U21 reprezentativci igraju odlično. Jedna talentovana generacija koja je pokazala to u kvalifikacijama, ali i u svojim klubovima. Imamo i ove igrače strance koji maltene svi igraju standardno, što je jako dobro za reprezentaciju. To će nam biti još neko okupljanje, uigravanje, upoznavanje, koje nam treba. Poslije toga nema ništa do devetog mjeseca. Stoga ćemo na ovoj turneji isprobati još nekoliko igrača”.

Prosinečki naglašava kako ne bi volio da utakmica protiv Crne Gore bude revijalnog karaktera, iako će se na njoj oprostiti Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević.

- -

“Puno njih ima želju da igra za nas. Ja ću opet pozvati 23 igrača. Bit će tu nekoliko mlađih koji su sigurno budućnost Bosne i Hercegovine, igrači koji imaju kapacitet. Imamo tu i tri igrača koji će se oprostiti. Ne bih volio da bude revijalna utakmica, ali će biti ipak na neki drugačiji način”.

Potvrdio je da će isti tim iz utakmice s Crnom Gorom putovati i u Južnu Koreju.

“Mi 28. maja igramo protiv Crne Gore, a 29. putujemo za Južnu Koreju, gdje nas 1. juna čeka ta utakmica. Onda momci idu na zasluženi odmor. Slijedi Svjetsko prvenstvo, a onda okupljanje tek u septembru”, rekao je Prosinečki.

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...