Protesti širom Srbije, blokiran granični prelaz sa BiH

preporučujemo

Građani Srbije i danas, na poziv ekoloških organizacija, organizuju blokade na više saobraćajnica u Srbiji. U 13 časova počela je blokada na Gazeli kod Sava centra u Beogradu, Preljini, Užicu, Šapcu… Prvi put se organizuje i blokada jednog graničnog prelaza, blokiran je prelaz sa Bosnom i Hercegovinom Trbušnica-Šepak kod Loznice. Ekološke organizacije traže da sve potpisano sa Rio Tintom bude objavljeno i da se ukine uredba Vlade o prostornom planu za projekat “Jadar”.

 

Saobraćaj na autoputu kod Sava centra blokiran u oba smjera, nema incidenata javlja reporter N1.

Blokiran granični prelaz sa BiH
Blokiran saobraćaj i u Preljini, kolone ka Kraljevu kilometar do kilometar i po, ali im je ostavljen alternativni put, prenosi reporter N1. On kaže da su se odmah po blokiranju magistralnog puta stvorile gužve, dodaje da je to inače problematično mjesto i da i malo veći intenzitet saobraćaja napravi kolaps.

Organizatori kažu da će protesti trajati sat-dva i da će do 15 sati biti blokada, rekao je reporter N1 iz Preljine.

Blokiran je i granični prelaz sa BiH Trbušnica-Šepak kod Loznice. Kako javlja naš reporter, nije kao što je bilo predviđeno da se blokiraju put i raskrsnica, već su građani izašli neposredno pred granični punkt, donijeli ograde i iznijeli transparente. Blokirana je i raskrsnica pored graničnog prelaza.

Nema pripadnika policije ni u civilu.

Auto-put kod Sava Centra
Na auto-putu kod Sava Centra blokada je počela tri minuta ranije. Ljudi su izašli prvo sa strane koja vodi od mosta Gazela ka Novom Beogradu. Nekoliko vozača se zaletilo, kako bi izbjegli da ostanu zaglavljeni u blokadi. Srećom, nije bilo nikakvog većeg incidenta. Čak je propušteno nekoliko vozila u kome su se nalazila djeca. Sa druge strane, kod Arene, neki od vozača koji su ostali zaglavljeni se vraćaju unazad u suprotnom smjeru i pokušavaju da se uključe na taj izlaz i da zaobiđu blokadu, javlja reporter N1.

Pročitajte:  Sutra protesti ispred Ambasade Srbije u Sarajevu

Prema njegovim rečima, na auto putu i pored njega se nalazi nekoliko stotina građana. Očekuje se da će blokada trajati dva sata.

Najnovije

Mesić: Republika Srpska je nastala na genocidu

Posljednji predsjednik Predsjedništva nekadašnje Jugoslavije, prvi premijer Hrvatske, pa predsjednik Sabora i predsjednik Hrvatske i to u dva mandata,...