Protesti za Dženana i Davida: Krenuli autobusi sa učesnicima iz Bugojna i Banje Luke

preporučujemo

Autobusi sa učesnicima današnjeg protesta za Dženana Memića i Davida Dragičevića krenuli su jutros iz Bugojna i Banje Luke za Sarajevo.

Kako se vidi na fotografijama, iz ovih gradova na protestima će prisustvovati veliki broj građana. Autobusi su obilježeni plakatima sa likovima Dženana i Davida, a učesnici također nose majice sa njihovim fotografijama i natpisima “Pravda za Dženana” i “Pravda za Davida”.

Jutros je ranije rečeno da je na proteste krenula i grupa građana iz Krajine, a ranije je najavljeno da se očekuje 19 autobusa iz čitave BiH. Zbog covid restrikcija vezanih za masovna okupljanja, broj učesnika bit će ograničen.

Podsjećamo, danas će u Sarajevu biti održani 20. protestni skup ispred Narodnog pozorišta koji organizira porodica Dženana Memića.

Kako je objavljeno na Facebook stranici “Pravda za Dženana Memića”, u 11 sati će se početi sa formiranjem kolone koja će krenuti od porodične kuće Memića.

Najnovije

Dodik: Zašto je Džaferoviću ukazano onakvo gostoprimstvo u Bijeljini, to pokazuje da se nisko palo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nezadovoljan je načinom kojim je član Predsjedništva Šefik Džaferović...