- Advertisement -

Radionica o korporativnom upravljanju i suzbijanju korupcije

Preporučujemo

Transparency International u BiH (TIBiH) i Klub novinara Banja Luka organizuju trening o temi „Medijsko izvještavanje i forenzika poslovanja javnih preduzeća u BiH“ koji će biti održan 13. i 14. septembra na Vlašiću.

Cilj treninga je predstaviti učesnicima principe i mehanizme za suzbijanje korupcije u javnim preduzećima, te načine izvještavanja o temi korporativnog upravljanja u svrhu poboljšanog izvještavanja i medijskog praćenja rada javnih preduzeća.

Predstavnici medija imat će priliku da se upoznaju o efikasnom načinu izvještavanja i istraživanja menadžmenta i upravljačkih procesa u javnim preduzećima, kao i lakšem prepoznavanju problema u radu javnih preuzeća koji služe kao indikatori koruptivnih radnji i mogu imati ozbiljne posljedice, kako na rad preduzeća, tako i na cjelokupnu zajednicu.

Trening je organizovan u okivru projekta „Jačanje korporativnog upravljanja javnih preduzeća u BiH kroz antikorupcijske programe“ koji implementira TIBiH, uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Holandije u BiH, saopćeno je iz TIBiH.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Mještani Počitelja ogorčeni: Ovo je gore od korone, ovo je totalna blokada

Zbog najavljene obustave saobraćaja na magistralnoj cesti M-17, od Mostara prema Čapljini, tokom, praktično, cijele predstojeće turističke sezone, mještani...