RADOVANOVIĆ OTKRIO PAKLENI PLAN: Članovi grupe “Pravda za Davida” i Davor će biti okrivljeni za ubistvo Darka Ilića

preporučujemo

Bivši policijski inspektor, bloger i član grupa “Pravda za Davida” u Anketnom odboru NSRS Borislav Radovanović uhapšen je prije dva dana. Razlog tome je jer “je ometao rad državnih organa”, kako su naveli u Policijskoj upravi Prijedor.

Radovanović je poznat i jer mjesecima na svom blogu objavljuje informacije i ubistvu Davida Dragičevića, a i sukobio se sa ministrom policije RS-a Draganom Lukačem na jednoj od sjednica NSRS-a. Lukač je tada njega i blogera Slobodana Vaskovića označio kao glavne huškače roditelja pokojnog Davida Dragičevića – Davora i Suzane.

Danas je Radovanović napisao otvoreno pismo predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku u kojem navodi stvarne razloge zbog kojih je uhapšen u ponedjeljak.

“Ovako javno Vam se obraćam zbog potrebe hitnog reagovanja na sprečavanju već pripremeljenih teških zločina. Pored toga, po Vašim reakcijama vrlo brzo ćemo razjasniti pitanje jeste li i lično umiješani u namjeravane krimene, a kako bi ocijenili da li i Vas treba uvrstiti u zločinačku organizaciju od koje će ‘PRAVDA ZA DAVIDA’ zatražiti međunarodnu zaštitu. Vrlo brzo povezao sam ključne elemente aktuelnih dešavanja, pa i stvarne razloge mog zadnjeg hapšenja. Nisam ja nezakonito lišen slobode zbog likvidacije (bar ne tog dana), nego u funkciji već pripremljenog ubistva Darka Ilića, te hapšenja Davora Dragičeviča i drugih članova ‘PRAVDE ZA DAVIDA’ kao počinioca. Meni je samo trebalo pritvaranjem, hospitalizacijom ili na drugi način ograničiti kretanje i djelovanje na nekih 15-20 dana, a kako ne bih ‘ometao’ zločinački plan”, poručio je on.

Dalje navodi kako nije nikakva tajna da “Darko Ilić očekuje likvidaciju i povlači očajničke poteze kako bi se zaštitio”.

“I odlično zna da kriminalna organizacija čiji je član priprema njegovo ubistvo! Davno sam kroz više tekstova objasnio zbog čega Ilića njegovi kriminalni šefovi ne mogu ‘pustiti niz vodu’, pa sve do toga koliko je opasan kao svedok-pokajnik i na koji način on štiti sopstveni život”, napisao je.

“‘PRAVDI ZA DAVIDA’ Darko Ilić treba živ, zdrav i PRITVOREN, a najgora varijanta po naše interese jeste njegovo ubistvo. To što Davor Dragičević posljednjih dana izgovara na Davidovom trgu samo je njemu svojstveno pozivanje institucija da odrade ono šta je zatražio prvog dana protesta, a da je namjeravao “uzeti pravdu u svoje ruke” ćutao bi i jednostavno izvršio ‘besu’. Nije Davor ni za milimetar odstupio od principa koje je objavio prvog dana protesta”, poručio je.

Objasnio je i da to što se “svima znani zločinci u institucijama ne reaguju na Davorove ‘prijetnje’ upravo je indikator da to pitanje namjeravaju ‘prepustiti institucijama’ (sami sebi!), a kao ‘osnov sumnje’ zbog kog će ga osumnjičili i procesuirali za sopstveni zločin. Zato ga ovih dana intenzivno prate u cilju ‘prikupljanja dokaza’ potrebnih za lažno optuženje”.

Radovanović piše da je zamišljena konstrukcija bitno složenija od toga da Davora direktno osumnjiče za Ilićevo ubistvo.

“Treba razbiti ‘PRAVDU ZA DAVIDA’ kao zajednicu. Zato je od našeg najmanje jednog istaknutog člana policija nedavno nezakonito izuzela uzorak DNA . Ekspresno će biti zadokumentovana njegova izjava, te deponovana kos našeg advokatskog tima i na drugim mjestima. Znamo odlično kako preduprijediti pronalaženje njegovog DNA na oružju kojim bi bio ubijen Ilić. Na tom planu povući ćemo još neke poteze, a i ova objava ima svoju svrhu”, napisao je.

“Znači, operacija ‘Dvije muve jednim udarcom’ je prepoznata i po već ustaljenoj praksi je predupređujemo. Davno sam objavio kakva prevara je zamišljena u pogledu procesuiranja pojedinih ‘vojnika’ za počinjenje ubistva Davida Dragičevića i objasnio namjernu ‘kontaminaciju dokaza’ koje će sud morati odbaciti i osloboditi ih. Pa čak i varijantu o pokretanju istrage za ubistvo, a poslije izbora obustavljanje istrage zbog utvrđivanja da je David ipak zadesno nastradao”, objasio je Radovanović.

Odmah po Ilićevom ubistvu i hapšenju Davora Dragičevića i drugih članova “PRAVDE ZA DAVIDA” slijedi i “bombastično hapšenje” ubica Davida Dragičevića, smatra on.

“Najviši zvaničnici Republike Srpske ‘objasniće narodu’ kako u stvari žale Davora, a za njegov čin optužiće političke protivnike i ‘dva blogera’. Normalno, konstatovaće da ‘stvarne ubice’ Davida Dragičevića nemaju nikakve veze sa vlašću i predstavnicima institucija, a šta potvrđuju i njihova ‘priznanja’. Time slavodobitno mogu izaći na izbore, pa čak i pobijediti”, napisao je.

“Znam, moje ovakvo obraćanje lako je podvesti pod “teoriju zavjere”, međutim, mene ne interesuje šta će ko izjaviti i misliti, nego sam primarno posvećen predupređivanju zločinačkog nauma i zaštite mojih saboraca iz “PRAVDE ZA DAVIDA”. Uostalom, već danas možmo početi javno razjašnjavati konkretne činjenice. Eto ja sam objavio sadržaj akta ministru Lukaču i načelniku PU Prijedor Ivaniću zbog kog sam došao na posao. Ni do danas mi nije uručena “optužnica”, pa pojma nemam za šta me optužuju i zbog čega su me sproveli kod sudije Manojlovića. Međutim, javno tražim da se objavi policijski snimak mog hapšenja, pa neka svako procijeni kakav sam to krimen počinio i kako sam nezakonito uhapšen (počinjenjem krivičnog djela!)”; napisano je na blogu.

Dalje on navodi kako se time razriješava i pitanje osnova zadržavanja u policijskom pritvoru i sprovođenja u sud po hitnom postupku.

“Procijenili su kako ću ja nastaviti sa činjenjem ‘prekršaja’ i dalje ‘ometati rad službenih lica’. Odlično, sad samo neka javnosti prezentuju snimak na koji način sam ometao rad službenih lica i šta sam to mogao ‘nastaviti’ ili ‘ponoviti’. Audio-video zapis sve razjašnjava i zato tražim njegovo objavljivanje, uz napomenu kako nema nikakvih procesnih prepreka da se taj snimak emituje u interesu javnosti”, poručio je bloger.

“Za kraj, gospodine predsjedniče, već mi je poznato sa koje strane slijedi novi napad na mene. To što određene aspekte djelovanja zločinačke organizacije nisam javno pominjao ne znači da to ne držim pod nadzorom. Ekspresno sklanjam djecu na sigurno mjesto dok ne otklonim trenutnu opasnost, a koje radnje traženja međunarodne zaštite za sve članova i simpatizere “PRAVDE ZA DAVIDA” ćemo hitno i efikasno preduzeti doznat ćete iz medija. Vidjet ćete sa koliko hiljada konkretnih dokaza ćemo demantovati Vašu izjavu o tome kako u Republici Srpskoj nema “medijskog linča” i kako nasilje (fizičko, prijetnje, brutalno vrijeđanje, etiketiranje i ino) nad svima koji traže istinu i pravdu nije produkovano od strane institucija i sredstava javnog informisanja”, poručio je Radovanović predsjedniku RS-a.

“Nama su odlično poznata Vaša ovlaštenja u pogledu nadležnosti za kontrolu rada policije, kao i politička moć koja Vam daje mogućnost vrlo efikasnog otklanjanja opasnosti i predupređivanja zločina. Isto tako postoje neoborivi dokazi koliko ste i kako lično produkovali ugrožavanje ‘PRAVDE ZADAVIDA’, a na Vašoj svijesti i savjesti je kakve poteze ćete povući narednih dana. P.S. Postavljam i fotografiju koja potvrđuje svjedočenje majke Suzane i Davora da prilikom posjete njihovoj kući niste kontaktirali sa Aljošom Borkovićem, a još uvijek niste javnosti objasnili kad, gdje i zašto se se sastajali sa ovim članom kriminalne organizacije koja je ubila Davida Dragičevića”, zaključuje bivši inspektor Radovanović.

Najnovije

Iz sindikata poručuju da uslovljavanje radnika vakcinacijom u FBiH nije po zakonu

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSS BiH) Selvedin Šatorović je naglasio da poslodavci nemaju zakonsko utemeljenje da...