Radovi počinju 19. februara: Goražde će dobiti Gradski park “Zaim Imamović” u čast svog heroja

Preporučujemo

U Goraždu će 19. februara početi radovi na Gradskom parku “Zaim Imamović” uz dužno sjećanje na komadanta, heroja odbrane Goražda i Podrinja, ali i cijele Bosne i Hercegovine, napisao je na Facebooku njegov sin i gradonačelnik Ernest Imamović.

Rođen je 22. aprila 1961. godine u malom podrinjskom mjestu Poratak kod Ilovače u Goraždu. Učesnik je svih bitki za odbranu Goražda i tvorac operacija “Krug” i “Drina”, tokom kojih su nedovoljno naoružani branitelji ovog herojskog grada u avgustu i septembru 1992. oslobodili kompletan prostor ove općine.

- -

Poginuo je 9. oktobra 1995. godine u borbi vođenoj na Rogojskoj gredi, na padinama Treskavice, u okviru završnih borbi koje je vodila Armija Republika Bosna i Hercegovina na deblokadi, odnosno povezivanju Sarajeva i Goražda. Ukopan je u haremu Alipašine džamija u Sarajevu.

Posthumno je odlikovan najvišim ratnim priznanjem Armije RBiH “Zlatnim ljiljan”, a njemu u čast i kasarna Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Pazariću nosi naziv “Zaim Imamović”.

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...