Ramiz Salkić: Područje Bratunca i Srebrenice sa najvećim srpskim nacionalističkim nabojem

preporučujemo

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić upozorava kako je “činjenica da je područje Bratunca i Srebrenice trenutno sa najvećim srpskim nacionalističkim nabojem”.

– Direktno ga produkuju političke i crkvene vođe na ovom prostoru, a sve sa snažnom podrškom Milorada Dodika. Činjenica da su mnogi počinioci genocida na slobodi dovoljan je motivirajući faktor za širenje mržnje prema Bošnjacima u ovom kraju, ali i generalno u ovom entitetu. Vlast zajedno sa crkvom kroz obrazovni proces i podobne medije stimulišu ovakve pojave koje šire vjersku, nacionalnu mržnju i netrpeljivost. Logično bi bilo da pravosudne institucije i policija poduzmu konkretne korake u ovakvim sitacijama ali kako oni ne rade svoj posao zbog toga i imamo ovakve pojave. Bošnjake se maltretira za sve i svašta, ali kada se radi o Srbima i ovakve pojave su ok za policiju i tužilaštvo – zaključuje Salkić.

Pročitajte:  Salkić: Obilježavanje 9. januara uznemirava, iritira, provocira i diskriminira žrtve progona i genocida

Najnovije

Mesić: Republika Srpska je nastala na genocidu

Posljednji predsjednik Predsjedništva nekadašnje Jugoslavije, prvi premijer Hrvatske, pa predsjednik Sabora i predsjednik Hrvatske i to u dva mandata,...