Razbojnici uz prijetnju oružjem oteli automobil u Sarajevu

Preporučujemo

U sarajevskoj ulici Sedrenik tokom noći dvije nepoznate osobe otele su automobil od državljanina Njemačke inicijala Dž.E., saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Jutros u 2,40 sati, obaviještena je Prva policijska uprava da je u ulici Sedrenik, općina Stari Grad Sarajevo, izvršeno krivično djelo razbojništva nad Dž.E. iz Njemačke i R.A. iz Sarajeva.

Tom prilikom, po izjavi navedenih, dvije nepoznate su uz prijetnju pištoljem, otuđila putničko motorno vozilo marke VW Golf 5 crne boje, njemačkih nacionalnih oznaka, vlasništvo Dž.E., a zatim se spomenutim vozilom udaljila u nepoznatom pravcu, prenosi N1.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Najnovije

Dodik: Nećemo imati većinu u NSRS, a Cvijanović i Krišto bi bile tandem u Predsjedništvu BiH

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da će kandidati ove stranke za pojedinačne funkcije na predstojećim opštim izborima...