Reis Kavazović sa britanskim ambasadorom Fieldom

preporučujemo

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio je u utorak ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini, Matthewa Fielda, prenosi Anadolu Agency (AA).

Britanski ambasador je reisu-l-ulemi i muslimanima u Bosni i Hercegovini čestitao nastupanje mjeseca ramazana s iskrenim željama da ga provedu u miru i sigurnosti.

Ambasador Field se zanimao i za reisu-l-ulemino viđenje trenutne situacije u državi i regionu, još jednom ističući podršku Velike Britanije ovom području i svim njenim građanima, narodima i državama.

Naglasio je kako je ohrabren ramazanskom porukom reisu-l-uleme u kojoj je pozvao na suprotstavljanje društvenim pošastima, a prije svega korupciji i ovisnosti o kockanju. Istakao je kako je borba protiv korupcije jedan od prioriteta britanskog angažmana u Bosni i Hercegovini, te kako je i podrška vjerskih lidera u tom smislu itekako značajna.

Reisu-l-ulema se zahvalio Fieldu na podršci Bosni i Hercegovine u očuvanju njenog multikulturalnog i multikonfesionalnog duha i jačanju državnih institucija koje trebaju odgovoriti na brojne izazove s kojima se društvo susreće.

Najnovije

SDA raspušta odbor u Novom Gradu i imenuje povjereništvo

Stranka demokratske akcije (SDA) raspustit će svoj odbor u sarajevskoj općini Novi Grad, saznaje portal Klix.ba Nakon raspuštanja odbora bit...