Sastanak Bevande i Marića: Zadovoljni dosadašnjom saradnjom

Preporučujemo

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ministra finansija Republike Hrvatske Zdravka Marića s kojim je razgovarao o aktualnim ekonomskim temama i stvaranju uslova za bolje poslovanje privrednika.

Na sastanku je bilo riječi i o kontinuiranoj suradnji susjednih država iz perspektive resora finansija i izazova s kojima se susreću zemlje Evropske unije i one koje pretendiraju da postanu dijelom te obitelji, poput Bosne i Herecegovine.

- -

Naglašeno je da će Republike Hrvatska nastaviti pružati podršku Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu.

U svjetlu razgovora o investicijama, čemu je i posvećena Godišnja konferencija Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) gdje su sudjelovala oba ministra, ocjenjeno je da BiH mora snažnije krenuti u provođenje reformi jer je to najbolji način da se ostvari ekonomski rast i otvori put za strana i domaća ulaganja.

Sagovornici su se suglasili da susjedne zemlje trebaju biti potpora jedne drugima u svakom segmentu, te da je nužno uz dobre bilateralne odnose zbližavati privrednike jer je to od izravne koristi za građane i njihov standard, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Najnovije

Izdate preporuke poslodavcima: Savjetuje se prekid rada na otvorenom između 12 i 17 sati

Uz toplotni val koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, bilježi se značajan porast intervencija. Građanima je savjetovano da izbjegavaju aktivnosti...