RK Crvena zvezda: U našoj zemlji nam niko ne može zabraniti gdje da idemo

preporučujemo

Rukometni klub Crvena zvezda oglasio se saopćenjem za medije nakon skandaloznog ponašanja njihovih navijača u meču protiv Novog Pazara rekavši kako oni ne mogu utjecati na ponašanje ljudi na tribinama te da garantuju kako sigurnost svih učesnika ovog meča nijednog trenutka nije dovedena u pitanje.

Podsjetimo, navijači Zvezde skandirali su osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, a tokom utakmice na tribini su istaknuti i uvredljivi transparenti na račun gostiju iz Novog Pazara, nakon čega su iz ovog kluba najavili čak i istupanje iz lige.

– Moramo obavijestiti javnost da nije tačno da je RK Novi Pazar vrijeđan tokom 60 minuta, kako su naveli u svom saopštenju. Na našu rekaciju sporni transparent je uklonjen u kratkom roku, a na skandiranje navijača ne možemo utjecati, kao što nijedan klub to ne može, kako na sportskim terenima u Srbiji, tako i u čitavom svijetu.

Mi kao klub smo učinili sve da se utakmica osigura na najvišem nivou, povećali smo broj redara i bio je povećan broj pripadnika policije. Poštovali smo sve procedure. Odgovorno tvrdimo da nijedan član RK Novi Pazar ni na jedan način nije bio ugrožen.

S obzirom na to da nakon utakmice dobijamo prijeteće poruke poput: ‘Da u Novi Pazar možemo ući, ali nećemo izaći’, iako kao klub nismo nikoga uvrijedili, pa ni našeg sportskog rivala iz Novog Pazara, smatramo da u našoj ligi, u našoj zemlji nam niko ne može zabraniti gdje da idemo.

Pročitajte:  Skandalozno objašnjenje delegata: Sa tribina se čulo "naprijed Zvezda", a ne "Ratko Mladić"

Rukometnom klubu Novi Pazar, sa kojim imamo korektne i dobre odnose, želimo sve najbolje u ovoj takmičarskoj godini. Povodom ovog slučaja nećemo se dalje oglašavati – navodi se u saopćenju.

Pročitajte:  Skandalozno objašnjenje delegata: Sa tribina se čulo "naprijed Zvezda", a ne "Ratko Mladić"

Najnovije

Komšić sa Jenčom: UN spreman pomoći u rješavanju problema u BiH kako bi se izbjegao bilo kakav incident

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se sa Miroslavom Jenčom, pomoćnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za Evropu,...