- Advertisement -

Rukometaši BiH danas protiv Španije igraju posljednji meč na Evropskom prvenstvu

Preporučujemo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će odigrati treći susret grupne faze Evropskog prvenstva protiv selekije Španije, čime će okončati nastup na smotri najboljih evropskih selekcija.

Nakon ubjedljivih poraza od Švedske i Češke, izabranici Ivice Obrvana ostali su bez šansi za prolazak u naredni krug, te je teško vjerovati da možemo iznenaditi aktuelne evropske šampione Špance.

– Plan je da se konsolidujemo i odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Na desnoj strani napada nemamo ljevaka, nemamo ni krila desnog ni bekove. Nešto slično kao protiv Češke. Pohvalio bih još jednom pristup momaka u odbrani prije svega. Dobro smo parirali Češkoj koja je igrala na domaćem terenu pred dvije-tri hiljade svojih navijača u bučnoj atmosferi, jer ipak je to njima ovdje blizu – kazao je Obrvan, koji ponovo neće moći računati na Dejana Malinovića.

Podsjetimo, Evropsko prvenstvo se održava od 13. do 30. januara 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, a na njemu igraju 24 ekipe.

Timovi su podijeljeni u šest grupa sa po četiri tima, a po dvije najbolje reprezentacije će proći u drugi krug, u kojemu se spajaju grupe A, B i C, odnosno D, E i F.

Duel BiH i Španije igra se u Ondrej Napela Areni u Bratislavi danas s početkom u 18 sati. Direktan prijenos je u programu Arene Sport.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Pogledajte kako je Konaković u delirijumu napadao SDP i SBB za izdaju države i crtanje podjela na maramicama u Beogradu (VIDEO)

Jučer je službeno priopćeno da će Denis Bećirović biti kandidat sedam stranaka za poziciju člana Predsjedništva BiH. Iza Bećirevićeve...