Rusija pokrenula novi talas raketnih napada na Ukrajinu nakon upada dronova na njenu teritoriju

Preporučujemo

Rusija je osmi put u osam sedmica ispalila seriju raketa na ciljeve širom Ukrajine, izvijestio je večeras BBC.

Prijavljeni su znatni poremećaji u elektroenergetskoj mreži, uglavnom na istoku. Na jugu zemlje, Odesa je bila bez struje.

No udari, koji su uslijedili gotovo dvije sedmice nakon prethodnog ovakvog napada, napravili su, kako se čini, manje štete nego u prethodnim prilikama.

Ukrajina kaže da je oborila 60 od 70 projektila koje je ispalila Rusija. Moskva kaže da je pogodila svih 17 ciljeva. U prethodnim napadima pogođena je energetska mreža zemlje, ostavljajući milione bez struje i grijanja.

Već nekoliko dana kruže upozorenja da Rusija planira novi talas napada. Na kraju su i stigli, samo nekoliko sati nakon niza eksplozija u dvije zračne baze duboko u Rusiji, za koje je Moskva okrivila ukrajinske dronove koje je presrela ruska protivzračna odbrana.

Tri vojnika su poginula, a dva aviona su lakše oštećena u eksplozijama, saopćilo je rusko ministarstvo odbrane. Ukrajina to još nije komentirala.

Najnovije

Salihamidžić ostaje bez vozačke dozvole?

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić ići će na sud u Minhenu zbog prebrze vožnje, piše njemački list Bild. Salihamidžića...