Rusija: Tri sestre ubile oca, “kralja mafije” koji ih je godinama zlostavljao

Preporučujemo

Tri sestre tinejdžerke optužene su za ubistvo oca za kojeg tvrde da ih je godinama mučio i seksualno zlostavljao.

Sve tri su uhapšene i nalaze se u pritvoru u Moskvi.

- -

Kristina Khachaturyan (19) i njene sestre Angelina (18) i Maria (17) nožem su ubile 57-godišnjeg oca Mikhaila, za kojeg svjedoci tvrde da je bio jedan od “kraljeva ruske mafije”. Tijelo 57-godišnjeg Mikhaila pronađeno je u holu zgrade u kojem su živjeli, u blizini liftova.

Navodno su sestre priznale zločin, a, budu li osuđene, u zatvoru će provesti između 10 i 15 godina, prenosi radiosarajevo.

Kristina je rekla policiji: “Mrzile smo ga i željele smo jednu stvar – ili da nestane ili da bude da ga nikad nismo poznavale. Željele smo da ode i da se više nikad ne vrati.”

Sestre tvrde da je ubistvu prethodila njegova prijetnja nožem, nakon čega je jedna od sestara zgrabila nož i počela ga ubadati, a isto su učinile i druge dvije sestre. Mikhail je pokušao pobjeći, ali je iskrvario u holu zgrade.

- -

Prijatelji i komšije porodice tvrde da je čovjek bio tiranin, da ga je žena (majka tinejdžerki) napustila zbog zlostavljanja, a da je sina, sada studenta na Univerzitetu u Moksvi, izbacio iz kuće. Jedan porodični prijatelj kazao je i kako je najmanje jedna od sestara bila seksualno zlostavljana.

“Uvijek ih je tukao. Jednom ih je odveo u šumu i prijetio je da će ih ubiti. Majka je uspjela pobjeći, a otac je zabranio djeci svaku komunikaciju s njom. Najgore je što je bio povezan s podzemljen, bio je neki šef mafije – nikad nije radio, a uvijek bi imao novca na kreditnoj kartici”, kazala je jedna od svjedokinja.

Jedan od ruskih portala navodi da imaju dokaze da je najmanje jedna od djevojčica bila seksualno zlostavljana: “Pokušala je počiniti samoubistvo i popila je tablete, srećom su je ljekari spasili, a njen otac kazao je da se nije pokušala ubiti već da je ‘pogriješila’.”

“Djevojčice su uvijek bile prekrivene modricama i ogrebotinama, ali Mikhail nije bio budala. Udarao ih je najčešće tamo gdje tragove niko neće vidjeti. Pritom ih je uvijek pokušavao seksualno zavesti”, naveo je još jedan anonimni izvor za portal Mash.

Komšije i prijatelji saglasni su da je ono što su djevojke učinile čin samoodbrane.

U automobilu ubijenog Mikhaila policija je pronašla dva kilograma heroina, zajedno s puškama, pištoljima i municijom.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...