Za istraživanje polarnih područja: Zavirite u luksuznu superjahtu sa čeličnim trupom i podmornicom

Preporučujemo

Ida Pfeiffer luksuzna je superjahta opremljena čeličnim trupom, dva čamca za spašavanje i  podmornicom namijenjena je milionerima koji žele da istraže polarna područja.

Dugačka 70 metara, imat će aluminijsku nadgradnju, a pogonit će je motor sposoban da radi u nekim od najhladnijih voda na planeti, prenosi Daily Mail.

- -

Ime je dobila po jednoj od prvih istraživačica, a na dizajnu su radile kompanije iz New Yorka i Evrope

Jahta, teška 1.500 tona, moći će pokriti više od 7.000 milja s prostorom dovoljnim za 14 gostiju i 15 članova posade.

Unutrašnjost će odisati samim luksuzom – od jacuzzija na gornjoj palubi, sedam kabina za goste, kapetanskog apartmana i nekoliko salona, te garaža za automobile.

Ida Pfeiffer bila je austrijski putopisac i književnica. Jedna je od istraživačica čije su knjige prevedene na sedam jezika.

Njeno prvo putovanje bilo je ono u Palestinu i Egipat kada je imala pet godina. 1846. krenula na put oko svijeta, posjetivši Južnu Ameriku, Tahiti, Kinu, Indiju, Perziju, Malu Aziju i Grčku. Kući se vratila 1848. godine.

Cijena ove superjahte još nije poznata, a prema portalu megayachtnews.com, vlasnici mogu očekivati isporuku tek tri godine nakon potpisivanja ugovora.

M. I.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...