Sa Ždralom uhapšen i suprug Nešićeve zastupnice u NSRS-u: Pištoljem tukli mladiće, oni im navodno prijetili bombom

Preporučujemo

Policija iz Istočnog Sarajeva uhapsila je ukupno osam osoba zbog ugrožavanja sigurnosti i nasilničkog ponašanja.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, zbog ugrožavanja sigurnosti uhapšeni su N. N., L. S., N. K. i B. E. zbog ugrožavanja sigurnosti.

- -

Oni se, saopćila je policija, sumnjiče da su ispred ugostiteljskog objekta u ulici Hilandarska broj 26 u Lukavici, iz vozila u pokretu, uputili prijetnje da će baciti eksplozivnu napravu.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, navode dalje iz policije, uhapšeni su Z. Š., Đ. Ž., К. P. i D. B., a zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje.

– Oni su su u ulici Spasovdanska nanijeli tjelesne povrede udarcima vatrenim oružjem -pištoljem licima koja se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti – navode iz PU Istočno Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je Đorđe Ždrale, ali i Zoran Šljivić, suprug Nikoline Šljivić (DNS), zastupnice u NSRS-u, piše ATV.

- -

Zajedno sa njima, prema također nepotvrđenim informacijama, uhapšeni su i Kosta P. i Dalibor B.

Najdeblji kraj u incidentu izvukao je L. S., koji je, nezvanično, nakon što je izudaran pištoljem, završio na zašivanju glave u bolnici Kasindo.

Iz policije su saopćili da je o svemu obaviješten dežurni okružni tužilac OJT-a Istočno Sarajevo.

Najnovije

Islamska zajednica u BiH osudila izjavu Nešića i sramnu kampanju protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje sramnu kampanju koju vode političke, akademske, medijske, a, nažalost, i neke vjerske...