SAD: Dvojica policajaca ubijena dok su jeli u restoranu

Preporučujemo

Dvojica policajaca ubijena su jučer u američkoj saveznoj državi Floridi dok su jeli u restoranu. Muškarac je prišao prozoru kineskog restorana u kojem su ručali i upucao ih, saopćio je ured šerifa okruga Gilchrist.

Zamjenici šerifa Noel Ramirez (30) i Taylor Lindsey (25) ubijeni su u Trentonu, gradiću pedesetak kilometara udaljenom od Gainesvillea, Florida, javlja CNN.

- -

– Obojica naših heroja jednostavno su sjela jesti dok su bili na dužnosti. Nije bilo zločina u toku, nije bilo nereda – rekao je šerif okruga Bobby Schultz.

Ubica je u međuvremenu identificiran kao John Hubert Highnote. On je sam kasnije pronađen mrtav ispred restorana.

– U ovom trenutku ovo ostaje aktivna kriminalna istraga bez očitog motiva ili indikacija zašto se ova tragedija dogodila – policija je poručila na Facebooku.

Šerif je u svom obraćanju povodom ubistva povezao zločin s optužbama na račun policije u Americi zbog pretjerane upotrebe sile i brojnih ubistava osumnjičenika:

- -

– Nećemo od ovoga učiniti političko pitanje. Osim činjenice da šta tačno očekujete da će se dogoditi kad demonizirate policiju do mjere do koje je bila demonizirana? Svaka vrsta mržnje, svaka vrsta ponižavanja koju možete zamisliti.”

O ubistvu policajaca oglasio se i američki predsjednik Donald Trump na Twitteru, prenosi Index.hr.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...