Salihamidžić razočaran kapitenom Neuerom: Očekivao sam drugačije ponašanje

Preporučujemo

Jedan od čelnih ljudi za sportska pitanja u Bayernu, Hasan Salihamidžić, također je razočaran izjavama kapitena kluba Manuela Neuera na odluku da tim iz Minhena uruči otkaz treneru golmana Toniju Tapaloviću.

Neuer je priznao da je jako razočaran potezom čelnika kluba i da se osjeća kao da mu je neko isčupao srce, a dodao je i to da je takav potez najbrutalnija stvar koju je doživio u svojoj karijeri.

Salihamidžić kaže da je očekivao drugačije ponašanje Neuera, posebno jer je riječ o kapitenu Bayerna i nekom ko treba biti uzor svojim stavovima i izjavama.

“Razumijem da je ova odluka utjecala na Neuera privatno, ali očekivao sam drugačije ponašanje od njega, posebno zato što je kapiten kluba. Odluka, koja je i za nas bila teška, nema nikakve veze s njim i to smo mu objasnili”, rekao je Salihamidžić pa nastavio:

“Prvo ćemo pričati s njim, a onda vidjeti koji su naredni koraci. Razočarenje koje opisuje zbog ovog što se desilo prevladava jer je Neuer stavio svoje privatne interese iznad interesa kluba. Ali, to ćemo s njim pričati i riješiti.”

Njemački mediji su ranije pisali kako je ovaj hrvatski trener golmana smijenjen zbog nesuglasica s trenerom Julianom Nagelsmannom, a nakon izjava Neuera, oglasio se i legendarni Matthäus, koji je upozorio ovog golmana na štetu koju je napravio svojim riječima.

Tapalović je bio trener Bayernovih golmana od 2011. godine

Najnovije

Završena akcija “Niste same”: Paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH "Niste same" za žene i djevojke Turske i Sirije. Bosnaskohercegovačke...