- Advertisement -

Samantha Power danas stiže u BiH sa jakim porukama iz SAD

Preporučujemo

Samantha Power, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) danas dolazi u višednevnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Kako je ranije saopćeno iz USAID-a, njen dolazak ima cilj potvrditi opredijeljenost Sjedinjenih Država za partnerstvo sa građanima BiH u njihovoj potrazi za izgradnjom demokratske i prosperitetne budućnosti u stabilnoj, funkcionalnoj BiH od dva entiteta, tri konstitutivna naroda i svih ostalih stanovnika.

– Tokom posjete, administratorica će sarađivati ​​sa USAID-ovim lokalnim nevladinim partnerima, u oba bh. entiteta i iz svih većih etničkih grupa. Ona će se sastati sa vladinim zvaničnicima, aktivistima civilnog društva i omladine, istraživačkim novinarima, zaštitnicima životne sredine, liderima malih preduzeća i preživjelima iz rata u BiH. Svi njeni angažmani će naglasiti snažnu predanost Sjedinjenih Država promicanju pomirenja, suprotstavljanju korupciji, poticanju građanskog aktivizma, unapređenju demokratskih reformi i vladavine prava, te stvaranju novih ekonomskih prilika za građane BiH.

Ova posjeta dolazi u vrijeme pojačanih tenzija i retorike. Administratorica će tokom svoje posjete naglašavati potrebu da svi u BiH rade na jedinstvu i jačaju svoje zajedničke napore za izgradnju sigurne i stabilne budućnosti za sve građane BiH – saopćeno je iz USAID-a.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

U subotu borilački spektakl u Bosanskoj dolini piramida “Pyramid Cup 2022”

Taekwondo kolektiv Bosna iz Visokog ovog vikenda organizuje Međunarodno otvoreno prvenstvo u taekwondou "Pyramid Cup 2022" Visoko, a ovaj...