Sanacija oštećenja na saobraćajnicama i obnova saobraćajne signalizacije u Centru

Preporučujemo

U skladu sa ugovorom o izvođenju radova na redovnom održavanju saobraćajnica na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i direktor firme „Bosman“ Sunija Jahić, radnici ove građevinske firme su tokom proteklog perioda završili nekoliko projekata na redovnom održavanju saobraćajnica, što podrazumijeva sanaciju oštećenja na kolovoznoj površini, kao i postavljanje nove saobraćajne signalizacije s ciljem povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju.

 

U ulici Zaima Šarca kod objekta Osnovne škole „Alija Nametak“ postavljena saobraćajna zapreka za usporavanje kretanja vozila pored ove škole (Mjesna zajednica „Bardakčije“). Na području MZ „Džidžikovac-Koševo II“ u Kemal-begovoj ulici su urađene manje intervencije, dok je u ulici Gabelina postavljen novi saobraćajni znak, a u Hadži-Idrizovoj ulici ugrađena je nova linijska rešetka za odvod površinskih voda. U MZ „Bardakčije“ na raskrsnici ulica Ašikovac i Mandrina postavljeno je novo saobraćajno ogledalo, dok je na području Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“ urađena sanacija dijela ulice Grdonj i spoja ulica Nedžada Mušića i Gornja Breka.

- -

Za navedene radove Općina Centar je iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila iznos od 24.050 KM.

Redovno održavanje saobraćajnica podrazumijeva sanaciju oštećenja na kolovozu saobraćajnica, popravljanje oštećenih ivičnjaka, te obnovu i postavljanje nove horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije. Navedene radove pomenuta građevinska firma obavlja na osnovu sporazuma o redovnom održavanju ulica na području općine Centar.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta planirano je 1.982.477 KM, a za nekategorisane ceste 524.000 KM.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...