Saobraćajna nesreća u Vogošći, pješak teško povrijeđen

Preporučujemo

Jučer se na kolovozu raskrsnice Magistralnog puta M-18 i ulice Blagovac, općina Vogošća, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.Š., rođen 1962.godine, nastanjen u Olovu, od strane teretnog motornog vozila marke “Mercedes”, reg. oznaka K14-A-661, kojim je upravljao vozač M.A., rođen 1982.godine u Sarajevu, nastanjen u Trnovu.

- -

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede je zadobio pješak S.Š., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak mašinske struke.

Pomenutog dana u 13,50 sati, vozač M.A. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog sabraćaja), a u vezi sa članom 333. (Ugrožavanje javnog saobraćaja zbog omamljenosti) KZ F BiH. Isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja, navodi se u izvještaju MUP-a KS, prenosi N1.

Najnovije

Francuska odbila zahtjeve ruskih novinara za akreditacijom, iz Kremlja poručili da je to neprihvatljivo

  Kremlj je u ponedjeljak objavio da je odluka Francuske o tome da odbije akreditovati neke ruske novinare za ovogodišnje...