Sarajevo: Muškarac uhapšen zbog krađe

Preporučujemo

Sarajevska policija uhapsila je muškarca zbog počinjenja krivičnog djela teška krađa.

U izvještaju MUP-a KS se navodi da je dana 07.06.2018.godine u 08,45 sati u ulici Safeta Pašalića, općina Centar Sarajevo, policijski službenici II PU lišili su slobode S.N., rođen 1980.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa).

Isti je zatečen na izvršenju krivičnog djela teške krađe u podrumske prostorije stambene zgrade u navedenoj ulici. Prilikom pregleda putničkog motornog vozila marke “Ford” koje koristi S.N., pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz izvršenih krivičnih djela, kao i alat pogodan za vršenje provalnih krađa, prenosi N1.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a S.N. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.

Najnovije

Sjednica VSTV-a: Glavni tužilac Kajganić loše rezultate pripisao policiji

Prezentirajući izvještaje o radu, kao i rješavanju predmeta korupcije i organiziranog kriminala članovima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, glavni...