- Advertisement -

Sarajevo: Uhapšene tri osobe nakon sinoćnje pucnjave na Bistriku

Preporučujemo

Sinoć je u 22:15 sati došlo do pucnjave na raskrsnici ulica Bistrik i Balibegovica na području općine Stari Grad u Sarajevu u kojoj nije bilo povrijeđenih osoba.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju tog krivičnog djela, policijski službenici su pronašli i uhapsili osobe inicijala F.P., rođen 1998. godine u Sarajevu, A.M., rođen 1998.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela izazivanje opće opasnosti.

Osim njih, uhapšen je i D.P., rođen 2001. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo pomoć počinitelju poslije počinjenog krivičnog djela.

Uhapšeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim osobama.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Rusija prvi put od 1918. kasni s plaćanjem stranog duga

Rusija je prvi put u više od 100 godina propustila rok za plaćanje inozemnog duga, prenosi BBC pisanje Bloomberga. Moskva...