Sarajevski sajam knjiga od 18. do 24. aprila u Centru “Skenderija”

Preporučujemo

Centar “Skenderija” u saradnji sa partnerom TKD “Šahinpašić” organizuje 30. Međunarodni sajam “Knjiga 2018”, koji će trajati od 18. do 24. aprila.

Sarajevski sajam knjiga je značajan kulturni događaj u Bosni i Hercegovini koji uprkos izazovima vremena ostaje u fokusu znalaca i široke publike. Sarajevski sajam knjiga daje snažan podsticaj razvoju izdavačke industrije, knjižarstvu i štamparstvu.

Na njegovom ovogodišnjem izdanju predstavit će se 160 izlagača. Strukturalno gledano izlagači dolaze iz sljedećih zemalja (pored BiH ): iz Srbije, Hrvatske, Turske, Saudijske Arabije, Njemačke, Irana, a posredno, zemlje koje su zastupljene autorima ili djelima: Švedska, Danska, Francuska, Italija, Norveška, Austrija, Slovenija, SAD, Holandija, Belgija, Velika Britanija, Kosovo i Australija.

Program će činiti promocije izdavačkih kuća, književnih djela i autora te prezentacija savremenih učila.

Centralni prezentacioni prostor – “Bosanska kuća” je mjesto gdje će se tradicionalno održavati promocije književnih djela i autora.

Svjetski dan knjige i autorskih prava – 23. april svake godine je povod Organizatoru za dodjeljivanje sajamskih nagrada iz raznih kategorija.

Očekuje se da će jubilarni 30. Sajam knjige privući više od 100.000 posjetilaca.

Ceremonija svečanog otvaranja sajma će se održati 18. aprila u dvorani “Mirza Delibašić” – “Bosanska kuća” sa početkom u 18 sati.

Sajam će za posjetioce biti otvoren svaki dan od 10 do 19 sati.

Ulaz je slobodan.

Najnovije

Uhapšen visokorangirani inspektor MUP-a RS Nedeljko Lubura

U akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a koja se odvija po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u...