Sarajevski sajam knjiga od 18. do 24. aprila u Centru “Skenderija”

Preporučujemo

Centar “Skenderija” u saradnji sa partnerom TKD “Šahinpašić” organizuje 30. Međunarodni sajam “Knjiga 2018”, koji će trajati od 18. do 24. aprila.

Sarajevski sajam knjiga je značajan kulturni događaj u Bosni i Hercegovini koji uprkos izazovima vremena ostaje u fokusu znalaca i široke publike. Sarajevski sajam knjiga daje snažan podsticaj razvoju izdavačke industrije, knjižarstvu i štamparstvu.

- -

Na njegovom ovogodišnjem izdanju predstavit će se 160 izlagača. Strukturalno gledano izlagači dolaze iz sljedećih zemalja (pored BiH ): iz Srbije, Hrvatske, Turske, Saudijske Arabije, Njemačke, Irana, a posredno, zemlje koje su zastupljene autorima ili djelima: Švedska, Danska, Francuska, Italija, Norveška, Austrija, Slovenija, SAD, Holandija, Belgija, Velika Britanija, Kosovo i Australija.

Program će činiti promocije izdavačkih kuća, književnih djela i autora te prezentacija savremenih učila.

Centralni prezentacioni prostor – “Bosanska kuća” je mjesto gdje će se tradicionalno održavati promocije književnih djela i autora.

Svjetski dan knjige i autorskih prava – 23. april svake godine je povod Organizatoru za dodjeljivanje sajamskih nagrada iz raznih kategorija.

- -

Očekuje se da će jubilarni 30. Sajam knjige privući više od 100.000 posjetilaca.

Ceremonija svečanog otvaranja sajma će se održati 18. aprila u dvorani “Mirza Delibašić” – “Bosanska kuća” sa početkom u 18 sati.

Sajam će za posjetioce biti otvoren svaki dan od 10 do 19 sati.

Ulaz je slobodan.

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...